Saukki – sanat jäivät elämään

Vasta joulukuun loppupuolella kuulin, että Saukki (Sauvo Puhtila) on siirtynyt toisten soittajatuttujeni Rauno Lehtisen, Raimo Roihan, Jörgen Petersenin, Santtu Lintusen, Ville Virtasen, Heikki Annalan, George de Godzinskyn ja monen muun soittajan seuraan sinne jonnekin.

Olin etsinyt pitkään kuva-arkistostani kuvia, jossa mm. Saukki, Rauno Lehtinen ja Raimo Roiha olivat meillä kylässä silloin 1970-luvulla. Löysin kuvat kuitenkin vasta jokunen aika sitten ja tein niistä suurennuksen viedäkseni ne Saukille muistoksi illasta Sammatissa. En kuitenkaan ehtinyt ennen noutajaa.

Rauno soittaa viulua, Raimot sekä minä hanuria ja Saukki on vauhdissa parketilla
Rauno soittaa viulua, Raimot sekä minä hanuria ja Saukki on vauhdissa parketilla

Silloin Sammatin kesässä soittelimme ystävien iloksi kokoonpanolla, jossa Rauno Lehtinen soitti tietysti viulua ja Raimo Roiha ja toinen Raimo – Henriksson ja minä soittelimme hanureilla. Kuvassa ylhäällä Saukki tanssittaa tummatukkaista rouvaa ja toisessa kuvassa alempana Saukki on kertonut jonkin ”soittajajutun”, joka ainakin on mennyt perille Raimon  ja Raunon ilmeistä päätellen.

Raimo ja Rauno (vas.),   Saukki (oik.)
Raimo ja Rauno (vas.), Saukki (kuvan reunassa oik.)

Saukki teki meille Tuulikki Elorannan ravintola-show´n tekstit ja tekstit myös moniin Tuulikin levyihin.