40 vuotta ja 50 ruusua

Minä vasemmalla ja Aku Ahjolinna oikealla Akun 50-vuotistaiteilijajuhlassa.
Minä vasemmalla ja Aku Ahjolinna oikealla Akun 50-vuotistaiteilijajuhlassa.

No niin!  Vihdoinkin alan päästä juonesta kiinni niin, että tähän alkaa vähitellen tulla tarinaa minulle ajankohtaisista jutuista.

On erittäin kiva aloittaa nämä jutustelut eilisestä illasta, joka kului itselleni aika vieraan teeman merkeissä, nimittäin baletin. Olin alkuillasta vanhassa Aleksanterin teatterissa katsomassa Aku Ahjolinnan 50-vuotis taiteilijajuhlanäytäntöä Katariina Maununtytär. Loppuilta huipentui ravintola Königin  juhlakerroksessa, jossa oli buffet-iltapala ystävien ja työtovereiden muistellessa Akun taitelijataivalta.

Itse tutustuin Aku Ahjolinnaan vuonna 1973, jolloin hän nuorena tanssijana oli kollegansa Lauri Lehdon kanssa esiintymässä Tuulikki  Eloranta -showssa. Show oli myös Vuoristo-yhtymän silloin hallitseman Helsingin Kaivohuoneen ensimmäinen suomalainen  show-ohjelma, nimeltään ”A Star is Born”- Tähti on syttynyt, joka oli minun käsikirjoittamani , musiikin sovitti Pentti Lasanen ja laulujen suomalaiset sanat Saukin (Sauvo Puhtila).  Koreografian ohjelmaan teki Oiva Ollikkala, joka opetti myös minulle, kuinka esiinnytään ja kuinka yleisöä kiitetään aplodeista. Ei siis niin kuin tämän päivän iskelmälaulaja, joka on juuri saanut viimeisen sanan lauletuksi, sanoo ”kiitos” heti perään.

Albumini lisäksi Aku sai 50 ruusua muistoksi siitä 40 vuotta sitten tehdystä mahtavasta esityksestä, mikä ei milloinkaan unohdu meidän mukana olleiden mielistä.

Terveisin Harri